Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Beschavingen (E-book)

Laurent Binet | Nederlands
Kies je product:
10,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Binet schetst op briljante wijze een alternatieve wereldgeschiedenis

Onder welke voorwaarden had de geschiedenis anders kunnen lopen? Als de oorspronkelijke inwoners van Latijns-Amerika paarden, ijzer en antistoffen tegen Europese ziektes hadden gehad, zouden ze dan de conquistadores hebben kunnen weerstaan?

In Beschavingen gaat Binet aan de haal met deze hypothese: de laatste Inca Atawalpa sterft niet door toedoen van de Spanjaarden maar zet voet aan land in het Europa van keizer Karel V. Daar krijgt hij te maken met de Spaanse inquisitie, het ontluikende kapitalisme, het wonder van de drukkunst, een met piraten bezaaide zee, een continent verscheurd door godsdiensttwisten en dynastieke oorlogen. Maar bovenal met mensen die honger lijden en in opstand willen komen: Joden in Toledo, Moren in Granada, geuzen in Nederland – voor Atawalpa zijn het allemaal mogelijke bondgenoten waardoor het omverwerpen van het regime uiteindelijk een fluitje van een cent is.

Binet herschrijft, en speelt met de wereldgeschiedenis en laat zien welke rol intrige en toeval spelen in wat wij doorgaans als vaststaand, als beschaafd, beschouwen.

In de pers

Beschavingen is een potpourri van literaire genres en een feest voor kenners van het literaire en culturele Europese erfgoed.’ De Standaard

‘Een branieachtige en ingenieuze roman.’ Trouw

‘Een explosieve roman.’ de VolkskrantLees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Laurent Binet
  • Vertaler(s)Liesbeth van Nes
  • UitgeverijMeulenhoff Boekerij B.V.
  • ImprintJ.M. Meulenhoff

Reviews

Beschavingen (E-book)
Schrijf als eerste een review!