Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461274458_front_cover
1 / 1

Brusselse verhalen (E-book)

de dagelijkse praktijk van het Europees Parlement

Leon van Damme, Hilde Reiding | Nederlands | 336 pagina's
19,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De besluitvorming in de Europese Unie is van invloed op het dagelijks leven in de lidstaten. Burgers en politici zijn zich daar in toenemende mate van bewust. De democratische controle op de Europese besluitvorming vindt voor een groot deel plaats in het Europees Parlement. In de mediaberichtgeving ontbreekt structurele belangstelling hiervoor en overheerst het beeld dat Europarlementariërs zakkenvullers en nietsnutten zijn.

Om een eerlijker beeld van de praktijk te geven komen in deze interviewbundel uit elke zittingsperiode van het Parlement (voormalige) Nederlandse Europarlementariërs aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen in Brussel. Welke geschreven en ongeschreven regels gelden er in het Parlement? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er met het Nederlandse parlement? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Europarlementariërs om invloed uit te oefenen op de besluitvorming? Welke zaken worden in achterkamertjes bedisseld, en welke in het openbare debat? Wordt er vanuit Nederland druk uitgeoefend op Europarlementariërs om op te komen voor het nationale belang? En hoe gaan zij om met lobbyisten?

De interviews in dit boek behandelen deze en andere vragen, en bieden de lezer zodoende een kijkje in de Brusselse keuken.

Over de auteur(s):

Leon van Damme (1982) studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde in 2009 samen met Mari Smits de interviewbundel Voor de ontwikkeling van de Derde Wereld. Politici en ambtenaren over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking, 1949-1989.

Hilde Reiding (1975) studeerde geschiedenis in Nijmegen. Sinds 2006 is zij verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Leon van Damme, Hilde Reiding
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Brusselse verhalen (E-book)
Schrijf als eerste een review!