Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bonifatius in Dorestad (Paperback)

de evangeliebrenger van de Lage Landen - 716

'Bonifatius in Dorestad', onder redactie van Luit van der Tuuk, beschrijft het belang van Bonifatius' aanwezigheid in Dorestad en Utrecht voor de geschiedenis van Nederland.

Luit van der Tuuk | Nederlands | 176 pagina's
23,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In 716 kwam Bonifatius met een vrachtvaarder vanuit Londen naar het vasteland van Europa, om in Dorestad – het Rotterdam van de achtste eeuw – van boord te gaan. Zijn missie: het evangelie verkondigen en hier een kerkelijke organisatie opbouwen.

Bonifatius' komst had grote gevolgen voor de ontwikkeling van Dorestad en Utrecht, en daarmee voor de vroege geschiedenis van Nederland. In de bundel 'Bonifatius in Dorestad', die in 2016 is gepresenteerd bij de herdenking georganiseerd door het Comité Bonifatius-Dorestad, worden verschillende facetten van Bonifatius' aankomst en aanwezigheid in Dorestad en omgeving belicht.

'Bonifatius in Dorestad' staat onder redactie van Luit van der Tuuk en bevat bijdragen van professoren Paul Post en Anton Vernooij, dominee en auteur Pieter L. de Jong, bisschop Gerard de Korte en Kees Slijkerman.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Luit van der Tuuk
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintOmniboek

Reviews

Bonifatius in Dorestad (Paperback)
Schrijf als eerste een review!