Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462126886_front_cover
1 / 2

Bakelsinstituut - De dubbele woonplaats in het socialezekerheidsrecht (Hardback)

Een onderzoek naar de toepassing van woonplaatsbepalingen op co-ouders en semigranten

Deze studie gaat over de toepassing van woonplaatsbepalingen op personen met een dubbele woonplaats.

M. van Everdingen | Nederlands | 353 pagina's
Kies je product:
89,50

Op voorraad

Binnen vijf werkdagen in huis

Veilig betalen met:

Het socialezekerheidsrecht kent honderden bepalingen waarin het van belang is waar iemand woont. Het kan lastig zijn om deze bepalingen toe te passen op personen die op meerdere plekken tegelijk wonen, zoals kinderen van co-ouders of semigranten (mensen die in meerdere landen tegelijk wonen).

Deze studie gaat over de toepassing van woonplaatsbepalingen op personen met een dubbele woonplaats. Passen bestuursorganen en rechters deze bepalingen op een consistente, zorgvuldige en responsieve wijze toe? Het boek bevat twee deelstudies. De deelstudie over co-ouders ziet vooral op bepalingen over het huishouden, terwijl de deelstudie over semigranten is toegespitst op bepalingen over het woonland. Beide deelstudies bevatten een uitgebreide beschrijving van beleid en jurisprudentie.

Het boek is interessant voor ervaringsdeskundigen en hun adviseurs, maar ook voor juristen bestuursrecht of socialezekerheidsrecht. Daarnaast is het boek van belang voor medewerkers burgerzaken van gemeenten.

Mr. drs. M. (Marjolein) van Everdingen werkt vanaf 2001 als juridisch beleidsadviseur voor de Sociale verzekeringsbank. Zij was als buitenpromovenda verbonden aan de Universiteit Maastricht.

De Bakelsreeks wordt uitgegeven vanwege het Bakelsinstituut. Het instituut, een gezamenlijk studiecentrum van de secties arbeidsrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam , de Rijksuniversiteit Groningen en een aantal advocatenkantoren, richt zich op het initiëren en uitvoeren van grensverkennend onderzoek op het terrein van het arbeidsrecht.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)M. van Everdingen
  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag
  • ImprintBoom juridisch

Reviews

De dubbele woonplaats in het socialezekerheidsrecht (Hardback)
Schrijf als eerste een review!