Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046805480_front_cover
1 / 2

Spyker (Paperback)

een dollemansrit

Maarten van der Pas, R. van den Oever | Nederlands | 288 pagina's
Kies je product:
21,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Van jongensdroom tot nachtmerrie

In Spyker. Een dollemansrit reconstrueren financieel-economisch journalisten Robert van den Oever en Maarten van der Pas de enerverende weg die Spyker sinds de heroprichting heeft afgelegd. Hiervoor spraken zij met diverse sleutelfiguren en insiders die nog niet eerder zo openlijk hun verhaal deden.
Het is een jongensdroom: techneut Maarten de Bruijn heeft in de achtertuin van zijn ouders eigenhandig een auto in elkaar geknutseld. Met geld van zakenman en investeerder Victor Muller besluiten de twee om de auto in 2000 in productie te nemen. Samen blazen ze het roemruchte Nederlandse automerk dat in 1925 failliet ging nieuw leven in. Een initiatief met lef en ondernemerszin: Spyker is herboren.
Maar Muller en De Bruijn krijgen ruzie. Spyker vertilt zich aan een geldverslindend avontuur in de Formule 1, komt in financiële moeilijkheden en scheert langs de rand van de afgrond. Met Russisch geld kan Spyker blijven voortbestaan. Maar voor hoe lang nog?

Robert van den Oever (1972) volgt Spyker sinds de heroprichting in 2000: eerst voor Dow Jones Newswires en zakenblad FEM Business, tegenwoordig voor het tijdschrift Beleggers Belangen. Ook schreef hij over de zakelijke kant van de Formule 1.

Maarten van der Pas (1972) heeft vaak over Spyker geschreven voor FEM Business. In dit blad publiceerde hij ook over klassieke autos en machtige families in de Nederlandse autobranche.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Maarten van der Pas, R. van den Oever
  • UitgeverijPark Uitgevers
  • ImprintNieuw Amsterdam

Reviews

Spyker (Paperback)
Schrijf als eerste een review!