Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789054524274_front_cover
1 / 1

Hendrik de Vries-reeks 14 - Omgekeerd geannoteerd (Paperback)

Taalwezens

Maartje Terpstra | Nederlands | 64 pagina's
14,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het Hendrik de Vriesstipendium is bestemd voor jonge literaire talenten. Maartje Terpstra won de jongste editie. Ze heeft al naam gemaakt als performer. In haar werk behandelt en bekritiseert ze relaties, zoals die tussen mensen en dingen. Deze bundel is een speurtocht naar de (on)macht van de schrijver en de vormen waarin taal verbindingen maakt of verbreekt.

Het boek opent met ‘Container’, een gedicht over de MSC Zoë-ramp en de macht van taal, een gedicht dat tevens als inhoudsopgave dient. Experimenterend met verschillende stijlen, licht Maartje Terpstra de eerder geschreven woorden uit en breidt ze uit tot nieuwe autonome werken. Omgekeerd geannoteerd bevat gedichten, verhalen, een manifest en een scenario. Door al die ‘taalwezens’ uit de 'Container' te halen en elkaar (en de lezer) te laten ontmoeten, viert Terpstra de poëtische ambiguïteit van het schrijven.  

 

Hendrik de Vriesjury over Terpstra en haar plan: 'De winnaar durft het paradoxale van taal, het destructieve en creatieve tegenover elkaar te zetten en haar talent, overrompelend taalplezier én techniek zowel in te zetten als los te laten. Ze beschikt over een unieke, authentieke stem die bestaande structuren wil én kan openbreken, en lezers actief betrekt om deze taalervaring te laten plaatsvinden.'

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Maartje Terpstra
  • UitgeverijPassage, Uitgeverij
  • ImprintUitgeverij Passage

Reviews

Omgekeerd geannoteerd (Paperback)
Schrijf als eerste een review!