Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Leven en laten leven (gesigneerd)

een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking

De enige manier om ons recht op abortus en zelfbeschikking te beschermen, is door er inhoudelijk over te blijven praten. Van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift) nodigt uit tot een genuanceerd gesprek.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen | Nederlands | 120 pagina's
Kies je product:
€ 16,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Onlangs werd het recht op legale abortus ingeperkt in de Verenigde Staten en Polen, en ook in veel andere Westerse landen wordt de anti-abortuslobby steeds luider. Hoe zeker kunnen we zijn van ons abortusrecht in Nederland? Hebben we onze argumenten paraat als het nodig is?

 

Na bijna veertig jaar legalisering, zit abortus nog altijd in de taboesfeer. Het debat erover is verhard en wordt gekenmerkt door stelligheid. Tijd voor een gelaagder gesprek over één van onze meest persoonlijke keuzes. Over zelfbeschikking, termijngrenzen, het recht op leven en het belang van toegankelijke abortuszorg.

 

Rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen riep via haar Instagramaccount @Zeikschrift mensen op hun argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus te delen. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in 'Leven en laten leven', als een genuanceerd gesprek in boekvorm.

 

Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Madeleijn van den Nieuwenhuizen
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAtlas Contact

Reviews

Leven en laten leven (gesigneerd)
Schrijf als eerste een review!