Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789464247732_front_cover
1 / 2

Acht vrouwen in een mannenwereld (Paperback)

Van Delftse Novieten tot Ingenieurs

Marian Geense | Nederlands | 420 pagina's
Kies je product:
27,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het is 1956. Acht jonge vrouwen staan voor de deur van OD26, het clubhuis van de Delftsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging van de Technische Hogeschool Delft. Ze kennen elkaar nog niet en hun achtergronden zijn heel verschillend, maar ze zijn vastberaden hun leven in te vullen op een manier die tot dan toe eigenlijk alleen was weggelegd voor mannen: zelf beslissingen nemen, geld verdienen en carrière maken. Vaak tegen het advies van hun eigen familie in.

In 'Acht vrouwen in een mannenwereld' beschrijft Marian Geense (zelf een van de acht) hoe deze vrouwen, ieder op een eigen manier, omgingen met studie, gezin en het werken in een mannenwereld. Het boek geeft een persoonlijk relaas van de ontwikkelingen van deze vrouwen, tegen de achtergrond van een verschuivende tijdsgeest in de tweede helft van de twintigste eeuw: vanaf de wederopbouw en de hippietijd tot de mobiele telefoon en de energietransitie.

Marian Geense studeerde af in Delft als civiel ingenieur en dat inspireerde haar om in deze roman het verhaal te vertellen van haarzelf en haar jaargenoten: het verhaal van acht meisjes die een technische studie gaan volgen, maar ook het verhaal van acht vrouwen die carrière maken en een gezin stichten.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Marian Geense
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

Acht vrouwen in een mannenwereld (Paperback)
Schrijf als eerste een review!