Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461274175_front_cover
1 / 1

Een spiegel voor narcisten (E-book)

Martin Appelo | Nederlands | 312 pagina's
Kies je product:
25,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Wat is de overeenkomst tussen Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes? Volgens Martin Appelo zijn ze alle vijf narcistisch. Daarmee is ook bijvoorbeeld de Apple-computer een narcistisch product; een kloon van zijn geestelijke vader.

Beroemdheden in de spiegel

Met de levensverhalen van deze beroemdheden en zijn eigen ervaring houdt Appelo de lezer een spiegel voor. Narcisme is hierin haarscherp te herkennen: een verslavend patroon van jezelf opblazen en anderen afstoten. Een instabiele psychische basis ligt hieraan ten grondslag.

Houd ook jezelf de spiegel voor

Het eerste deel van dit boek gaat over de psychische ontwikkeling van ieder mens en presenteert `de narcistische cirkel, een model om narcisme beter te begrijpen. In deel twee laat Appelo zien hoe de levensverhalen van Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes hierin passen. Het derde deel geeft praktische richtlijnen en laat zien hoe je beter met je narcisme kunt omgaan. Op basis van kennis over de 'oersoep', waaruit je je als mens hebt ontwikkeld, kun je technieken toepassen om je gedrag bij te sturen en te leren leven in wederkerigheid.

Een spiegel voor narcisten is een eerlijk boek over de desastreuze werking van narcisme. Voorbeelden uit de therapeutische praktijk van de auteur laten zien dat hier echt iets aan te doen is.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Martin Appelo
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Een spiegel voor narcisten (E-book)
Schrijf als eerste een review!