Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Butler, Negri en Zizek (Paperback)

een inleiding op de hedendaagse linkse filosofie

Martin Birkner, Robert Foltin, Gundula Ludwig, Erik Vogt | Nederlands | 144 pagina's
16,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Judith Butler, Toni Negri en Slavoj Zizek zijn zonder twijfel drie van de bekendste en belangrijkste linkse denkers van dit moment. Ze hebben baanbrekend werk verricht in het denken over gender, arbeid en ideologie. Maar net als bij veel andere filosofen is hun werk soms moeilijk toegankelijk en vereist vaak nogal wat voorkennis. Sebastien Valkenberg spreekt zelfs over de 'postmoderne abracadabra' van filosofen als Butler en Zizek.

Hun werk dreigt hun werk eenzelfde plaats in te nemen als Marx' Kapitaal in de negentiende en twintigste eeuw: het is van grote invloed, maar slechts weinigen hebben de teksten écht gelezen of doorgrond.

Dit boek heeft als doel de belangrijkste ideeën van Butler, Negri en Zizek te verklaren en toegankelijk te maken voor een breed publiek. De bijdragen zijn zo geschreven, dat er geen bijzondere voorkennis wordt vereist. Daarbij worden de ideeën telkens weer geïllustreerd door duidelijke voorbeelden.

De auteurs van de drie afzonderlijke hoofdstukken zijn een voor een specialisten in het werk van Butler, Negri en Zizek.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Martin Birkner, Robert Foltin, Gundula Ludwig, Erik Vogt
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF

Reviews

Butler, Negri en Zizek (Paperback)
Schrijf als eerste een review!