Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wetenschap als beroep & Politiek als beroep (Paperback)

Max Weber | Nederlands | 120 pagina's
20,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Iedereen die in Nederland in de politiek gaat, welke richting of overtuiging dan ook toegedaan, zou eerst een toelatingsexamen moeten doen, waarbij deze essays van Max Weber tot de verplichte literatuur zouden horen.’ – H.J.A. Hofland

Max Weber (1864-1920) is een van de grondleggers van de sociologie. Zijn klassieke essays Wetenschap als beroep en Politiek als beroep bieden een beknopte en elegante kennismaking met de centrale thema’s van zijn werk. Volgens Weber verschaft de wetenschap ons helderheid over wat ons echt ter harte gaat en geeft de politiek ons de moed om daarvoor op te komen. In Politiek als beroep maakt hij het beroemde onderscheid tussen Gesinnungsethik (waarin ethische principes leidend zijn) en Verantwortungsethik (waarbij het gaat om de verantwoording van uitkomsten van politiek handelen). Dit dilemma is nog steeds uiterst actueel en wordt nergens zo scherp uiteengezet als in deze tekst. Beide essays, hier samengebracht in een elegante vertaling van George Kwaad en Hans Driessen, nemen in Webers oeuvre een bijzondere plaats in, omdat hij schrijft vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid en in een directe en toegankelijke stijl. Verplichte kost voor wetenschappers en politici van nu.

Max Weber (1864-1920) is een van de grondleggers van de sociologie. Zijn klassieke essays Wetenschap als beroep en Politiek als beroep bieden een beknopte en elegante kennismaking met de centrale thema’s van zijn werk.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Max Weber
  • Vertaler(s)Georg Kwaad, Hans Driessen
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

Wetenschap als beroep & Politiek als beroep (Paperback)
Schrijf als eerste een review!