Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461273574_front_cover
1 / 1

Wilhelmina Bladergroen (E-book)

vrouw in de eeuw van het kind

Mineke van Essen | Nederlands | 400 pagina's
19,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Wilhelmina Bladergroen was een begrip in de wereld van de opvoeding en daarbuiten. In haar loopbaan en persoonlijk leven waren succes en tragedie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een boek over een gedreven vrouw met een leven vol ups en downs.

Wilhelmina J. Bladergroen (1908-1983) begon haar loopbaan als gymlerares. Ze bleef gefascineerd door beweging: leer- en gedragsproblemen hingen volgens haar vooral samen met stoornissen in de motorische en ruimtelijke ontwikkeling. Hartstochtelijk verdedigde ze het recht van alle kinderen om te spelen, dé voorwaarde om te kunnen leren. Al bracht Bladergroen het tot hoogleraar orthopedagogiek in Groningen, ze bleef altijd primair een praktijkvrouw met een missie. In publicaties en charismatische toespraken voor het grote publiek stelde ze zich op als nationaal boegbeeld van `de eeuw van het kind. Ze was een duizendpoot, maar liet ook regelmatig steken vallen.

In deze biografie beschrijft Mineke van Essen de successen, wetenschappelijke controverses, faillissementen en persoonlijke dramatiek van een strijdbare vrouw.

Over de auteur(s):

Mineke van Essen (1942) is historisch pedagoge en emeritus hoogleraar genderstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder schreef zij Opvoeden met een dubbel doel (1990) en Kwekeling tussen akte en ideaal (2006).

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Mineke van Essen
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Wilhelmina Bladergroen (E-book)
Schrijf als eerste een review!