Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462127050_front_cover
1 / 2

Vereniging voor Milieurecht - Op weg naar nul: juridische vragen rondom de transitie naar emissievrij vervoer (Paperback)

VMR 2022-1

Deze bundel bevat een uitgebreid overzicht van de internationale, Europese en nationale ontwikkelingen in beleid en regelgeving voor de transitie naar duurzame mobiliteit.

Niels Achterberg, Laurens Westendorp, Jan Reinier van Angeren, Gerben Geilenkirchen, Erik Groenewolt, Tjebbe Harte, Hans Hilbers, Valérie van ’t Lam, Marieke du Manoir-Schutte, Rut Molenaar-Wingens | Nederlands | 139 pagina's
Kies je product:
44,00

Op voorraad

Binnen vijf werkdagen in huis

Veilig betalen met:

In de Europese Green Deal zijn voor de mobiliteitssector ambitieuze maatregelen voorgesteld ter vermindering van de emissie van broeikasgassen. Om de doelstellingen te behalen is de overgang naar emissievrij vervoer noodzakelijk. Het aantal nulemissievoertuigen voor personenvervoer stijgt snel, maar de transitie voor bestel- en vrachtverkeer en mobiele werktuigen komt langzaam op gang.

Deze bundel beschrijft de doelstellingen voor de mobiliteitssector en de ontwikkelingen die zich nu in deze sector voordoen. De bundel bevat een uitgebreid overzicht van de internationale, Europese en nationale ontwikkelingen in beleid en regelgeving voor de transitie naar duurzame mobiliteit. U vindt een overzicht van de instrumenten in de Omgevingswet voor het bereiken van duurzame mobiliteit. Aan de orde komt ook de vraag op welke wijze de emissie van het verkeer en vervoer van personen en goederen rondom bedrijven gereguleerd kan worden in het huidige recht en onder de Omgevingswet. Specifiek wordt ingegaan op de toename van het gebruik van elektrische auto’s en de ruimtelijke impact van de laadinfrastructuur. Tot slot wordt aandacht besteed aan de juridische aspecten van een nieuwe vorm van mobiliteit, te weten urban air mobility.

Dit boek is geschikt voor juristen en beleidsmakers die zich richten op verduurzaming van de mobiliteit.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Niels Achterberg, Laurens Westendorp, Jan Reinier van Angeren, Gerben Geilenkirchen, Erik Groenewolt, Tjebbe Harte, Hans Hilbers, Valérie van ’t Lam, Marieke du Manoir-Schutte, Rut Molenaar-Wingens
  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag

Reviews

Op weg naar nul: juridische vragen rondom de transitie naar emissievrij vervoer (Paperback)
Schrijf als eerste een review!