Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461275158_front_cover
1 / 1

Pubers en uitgaan (E-book)

de kicks, de risico's en de uitdagingen voor opvoeders

Ninette van Hasselt | Nederlands | 177 pagina's
Kies je product:
25,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Het is een schrikbeeld van veel ouders: een telefoontje op zaterdagnacht van een eerstehulparts of politieagent die vraagt om snel naar het ziekenhuis of het politiebureau te komen. Als je kind de wereld van feesten, kroegen en discotheken ontdekt, brengt dat nieuwe uitdagingen, vragen en soms ook zorgen met zich mee.

Gierende hormonen en een onvolwassen brein zorgen voor een enorme dorst naar spanning en sensatie, contact met leeftijdsgenoten en alcohol, en er is geen plek waar die dorst zo goed wordt gelest als in het uitgaansleven.

Voor opvoeders is deze fase niet eenvoudig: uitgaan kan samengaan met drank- en drugsgebruik, groepsdruk, geweld, riskant seksueel gedrag, rijden onder invloed en slaaptekort. Hoe kun je als ouder zorgen dat uitgaan inderdaad een feestje blijft? Pubers en uitgaan geeft ouders en andere opvoeders advies. Door afspraken te maken, informatie te geven en een vangnet te zijn als het misgaat kunnen zij invloed uitoefenen op het uitgaansgedrag van hun pubers.

De puberteit kan soms een rollercoaster zijn, waardoor jongeren met hun onvolwassen brein overgevoelig kunnen zijn voor nieuwe sensaties en risico's. Ninette van Hasselt bespreekt in haar boek de invloed van de hersenen op het gedrag van adolescenten. Vervolgens gaat ze in op de rol die vrienden spelen bij het uitgaansgedrag. In vier hoofdstukken behandelt Van Hasselt vervolgens verschillende uitgaansriciso's: van alcohol, tabak en drugs tot aggressie en seks.

Pubers en uitgaan is het eerste boek over 'uitgaansopvoeding'. Hoewel er van alles geschreven is over soa's, alcoholpreventie, opvoeding en puberteit, was er nog geen boek over uitgaansgedrag en de vragen die je als ouders hierover hebt. Als je als ouder begrijpt welke leuke en minder leuke uitdagingen het nachtleven met zich meebrengt, ben je beter in staat je kind te begeleiden in deze fase van ontdekking en verandering.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ninette van Hasselt
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintUitgeverij Boom

Reviews

Pubers en uitgaan (E-book)
Schrijf als eerste een review!