Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789054022909_front_cover
1 / 2

Stadjerspaleizen (Hardback)

De Amsterdamse School in de stad Groningen

Norma van der Horst | Nederlands | 223 pagina's
24,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Stadjerspaleizen, de Amsterdamse School in de stad Groningen.’

Stadjerspaleizen is een bijzonder en rijk geïllustreerd boek vol expressieve ontwerpen met kleurrijke details van de Groningse variant van de Amsterdamse School, een unieke bouwstijl uit het begin van de vorige eeuw.

De ruim tweehonderd pagina’s met prachtige fotografie is het resultaat van een architectonische zoektocht van de fotograaf Norma van der Horst in de stad Groningen. Zo’n honderd jaar nadat de stadsarchitect Siebe Jan Bouma (1899 – 1959) zijn eerste ontwerp voor de gemeente Groningen in een variant van de Amsterdamse School op papier zette, trok zij erop uit om de rijkdom aan huizen, scholen, winkels, urinoirs, brug- en trafohuisjes van ‘Stad’ vast te leggen. Gevels en interieurs met kunstig siermetselwerk, decoratieve ornamenten, kleurrijke betegeling, glas in lood, expressief gevormde torentjes, maar bovenal bontgekleurd houtwerk, zowel in exuberante villa’s als in huizen die op grond van sociaal-democratische idealen zijn gebouwd komen ruim aan bod.

Stadjerspaleizen geeft een prachtig beeld van de Amsterdamse Schoolrijkdom van de stad Groningen en is de tegenhanger van het succesvolle Pronkjuwelen van baksteen, waarin de nadruk ligt op deze noordelijke bouwstijlvariant in de provincie Groningen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Norma van der Horst
  • UitgeverijKemper Conseil Publishing Consultancy
  • Imprintboekwerk & partners

Reviews

Stadjerspaleizen (Hardback)
Schrijf als eerste een review!