Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De wonderen van de heilbot (Paperback)

dagboek 1997-2002

Oek de Jong | Nederlands | 256 pagina's
Kies je product:
17,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In De wonderen van de heilbot toont Oek de Jong beurtelings zijn kwaliteiten als romanschrijver en essayist: beeldende beschrijvingen van een spectaculaire zeiltocht, een oeroude Kruisiging in Umbria en een ontroerende uitvoering van de Goldberg-variaties worden afgewisseld met beschouwende passages over het scheppingsproces, het werk van Tsjechov, Carver, Kawabata en Meister Eckhart en het gevecht met de melancholie.

In de jaren dat hij werkte aan Hokwerda's kind registreerde Oek de Jong in dit dagboek de wonderlijke ontstaansgeschiedenis van deze roman. Hoe een kort verhaal voor een daklozenkrant uitgroeide tot een grote roman valt stap voor stap te volgen. Dit verhaal is in een brede bedding gelegd van notities over inspiratiebronnen als zeilen, hardlopen, schilderkunst en natuur, de plekken waar gewerkt wordt en het leven met de geliefde. Het is een intiem boek van de schrijver die in 'Hokwerda's kind' excelleerde in de verbeelding van het intieme.

'A poet should build us his world' schreef Ezra Pound. Met De wonderen van de heilbot heeft Oek de Jong een verrassende stap gezet, en aan zijn universum een nieuwe ruimte toegevoegd.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Oek de Jong
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAugustus

Reviews

De wonderen van de heilbot (Paperback)
Schrijf als eerste een review!