Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Koorddansen in de Kaukasus (Paperback)

reis door Ruslands onbeheersbare achtertuin

Olaf Koens | Nederlands | 256 pagina's
Kies je product:
21,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Reis door Ruslands onbeheersbare achtertuinRustig is het in de Kaukasus nooit geweest. Eeuwenlang vochten Perzen, Ottomanen en Russische tsaren er om invloed en sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie proberen de bewoners van dit uitgestrekte gebied tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee op hun eigen, vrijgevochten manier te overleven.

Met miljarden roebels bouwen de Russen in het kuuroord Sotsji aan de Olympische Spelen. Een paar kilometer over de grens zitten de Abchaziërs opgesloten in een land dat niet bestaat. En moslimfundamentalisten uit Dagestan blazen in Moskou metrowagens op.

In gammele vliegtuigen, met een oude Lada en waar nodig te paard reist Olaf Koens door de Kaukasus: van Abchazië tot Azerbeidzjan, van Georgië tot Tsjetsjenië. Hij spreekt met presidenten en politici, met granaatappelkwekers en koorddansers, met steenrijke zakenlieden en straatarme taxichauffeurs. Hun unieke verhalen geven een prachtig caleidoscopisch beeld van deze complexe en explosieve regio.

Koorddansen in de Kaukasus is een journalistieke ontdekkingstocht langs Europa's verste buitengrens; een van de meest krankzinnige gebieden ter wereld.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Olaf Koens
  • UitgeverijPark Uitgevers
  • ImprintNieuw Amsterdam

Reviews

Koorddansen in de Kaukasus (Paperback)
Schrijf als eerste een review!