Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zelfherstel van binnenuit (Paperback)

Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen

Met 'Zelfherstel van binnenuit' van Pascale Bruinen activeer je je zelfhelend vermogen met behulp van je geestkracht, gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Pascale Bruinen | Nederlands | 400 pagina's
Kies je product:
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Neem de regie over je eigen gezondheid met Zelfherstel van binnenuit van Pascale Bruinen. Of je nu kerngezond bent, wacht op een operatie of behandeling na een vervelende diagnose of chronisch ziek bent: het is voor iedereen van belang om in actie te komen om je welzijn, gezondheid en levensverwachting te verbeteren. Ons lichaam beschikt over een groot zelfhelend vermogen dat we kunnen activeren met behulp van onze geestkracht, gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Pascale Bruinen legt uit hoe je je geest bewust kunt inzetten om je gezondheid te optimaliseren. Ze doet dit op basis van:

  • wetenschappelijk onderzoek;
  • haar eigen ervaring met zelfheling;
  • de succesvolle ervaringen van anderen;
  • praktische oefeningen;
  • en tips en adviezen.

Niet alleen zeer prettig leesbaar, maar ook een naslagwerk om te koesteren.

Huisarts over ‘Zelfherstel van binnenuit’:

‘Het boek van Pascale heeft erg veel indruk op mij gemaakt, vooral de integere manier waarop zij een zeer complex onderwerp heeft weten uit te werken. Ik heb het boek ook van A tot Z gelezen. Ik vind het een geweldig boek. Ik denk dat heel veel mensen en wat aan kunnen hebben. De afgelopen maand laat ik mijn patiënten ook het boek lezen. En er is een patiënt in het bijzonder die mij diep geraakt heeft. Een jonge student die twee keer Covid gehad heeft en ongelofelijk moe daarvan geworden is (long Covid). Zijn wereld stortte in. Hij kon zijn stage niet meer doen, hij moest zijn studie stoppen (…). Hij werd angstig. Hij kwam op het spreekuur en ik zei ‘Ga het boek van Pascale maar eens lezen’. Hij heeft dat gedaan. Ik zag hem twee weken geleden op het spreekuur en ik zag een heel ander mens. Veel ontspannener. Hij is dagelijks gaan mediteren. Hij deed ook een hele bijzondere uitspraak die ik heb opgeschreven. Hij zei: ‘Een dag niet een positieve visualisatie gedaan, is een dag niet gerevalideerd’. Ik vind dat zo bijzonder voor zo’n jonge vent. Hij heeft nu weer grip op zijn leven. Uit het boek vind ik met name het aanspreken van de veerkracht van mensen heel erg krachtig. Dit sluit heel erg aan bij positieve gezondheid: zelf de regie nemen. Ook de visualisaties vind ik heel krachtig. Ze helpen mensen om het positieve te zien.’

Hans Peter Jung, huisarts en met Machteld Huber en Karolien van den Brekel-Dijkstra co-auteur van het ‘Handboek Positieve Gezondheid in de Huisartspraktijk’.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Pascale Bruinen
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

Zelfherstel van binnenuit (Paperback)
4.6
van de 5
Op basis van 12 reviews

Jeeij wat mag ons zorgsysteem blij zijn met dit boek. Pascale legt op een begrijpelijke manier uit wat de kracht is van onze gedachten, waarbij ze enerzijds de wetenschap betrekt en dit treffend spiegelt met haar eigen persoonlijk verhaal. De kracht van ons zelfherstellend vermogen is tegenwoordig enigszins onderdrukt door de aandacht op "zorgen voor" de mens. Dit boek draagt bij aan de broodnodige omwenteling die nodig is om te gaan "zorgen dat" de mens voor een groot deel zelf in staat is om regie te hebben op onze gezondheid, vitaliteit & welzijn.... De beweging van binnen naar buiten zoals de natuur dit bedoeld heeft. (Review eerder geplaatst op 9-06-2021)

Anita Verstappen op 14 dec 2022

Het boek beschrijft op basis van wetenschappelijk onderzoek en met ervaringen van de schrijfster zelf, de impact van mentale beïnvloeding op ziekte en klachten. Het gaat over het (her)nemen van zelfregie en het geloof in eigen kracht en positieve overtuiging. Een zeer goed geschreven en gedocumenteerd boek over integrale gezondheid. (Review eerder geplaatst op 9-06-2021)

Sakira Lanting op 14 dec 2022

Sinds het verschijnen van haar eerste boek, in 2015, heeft Pascale Bruinen zich ontwikkeld van een tamelijk nuchtere, ‘down-to-earth’ officier van justitie tot iemand voor wie er meer is tussen hemel en aarde. In haar nieuwste boek schrijft ze over de invloed van de ‘mindset’ op het lichaam en hoe je met een positieve instelling invloed kunt uitoefenen op het beloop van ziekte en ongemak. Haar eigen ervaring met een operatieve ingreep en de angst en onzekerheid over de uitkomst daarvan lopen als een rode draad door het boek. Daaromheen bouwt zij als het ware spiraalvormig haar betoog op. Zij legt uit hoe positieve gevoelens, betekenisvolle relaties met anderen en natuurlijk een gezonde levensstijl kunnen helpen om langer gezond te blijven of je in ieder geval langer fit te voelen. Het bijzondere van het boek is dat de auteur veelvuldig citeert uit de wetenschappelijke literatuur en dat nog goed doet ook. Het dwingt zonder meer bewondering af dat iemand zonder medisch-biologische achtergrond zich zo goed in de fysiologie en pathofysiologie heeft kunnen inlezen en daar ook nog eens in begrijpelijke taal over kan communiceren. Men hoeft het niet in alles met de auteur eens te zijn maar het boek levert genoeg stof tot nadenken op. (Review eerder geplaatst op 8-06-2021)

Peter de Leeuw op 14 dec 2022