Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Verlichting voor luie mensen (E-book)

Wat is verlichting? Kun je dat bereiken en moet je er iets voor doen?

'Ja' en 'Nee', aldus Paul Smit. Je kunt het bereiken en je hoeft niets te doen.

Paul Smit | Nederlands | 120 pagina's
Kies je product:
7,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Wat is verlichting? Kun je dat bereiken en moet je er iets voor doen?

'Ja' en 'Nee', aldus Paul Smit, je kunt het bereiken en je hoeft niets te doen. Geen techniek te leren, niet te mediteren, niet naar India te gaan en niet op je ademhaling te letten. Verlichting heeft volgens hem te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht.

Dat we op dit moment geen verlichting ervaren, komt door een paar 'valse' overtuigingen in ons hoofd. Deze belemmerende ideeën maken dat we in dingen geloven die wellicht niet waar zijn. Dit terwijl verlichting iets heel alledaags is. Het zijn de momenten van innerlijke rust waarop we 'opgaan in iets'. Het kan zijn dat je opgaat in het lezen van een boek, een goed gesprek, een film, een vrijpartij of in het uitoefenen van een sport.

Hoe komt het dan dat we die momenten zo vaak niet ervaren? Paul Smit: 'Doordat wij denken dat we aan het roer van ons leven staan. Alsof wij zelf kiezen wat we doen, wat we willen en hoe we ons leven inrichten.' Het idee dat we een vrije wil hebben, maakt dat we lichtelijk paniekerig en angstig in het leven staan. Want wat als we in de toekomst verkeerde keuzes maken? En wat als we in het verleden dingen anders hadden gedaan? Kortom, het hele idee van een vrije wil levert een hoop stress, frustratie, schuldgevoelens en irrationele angst op. Maar hebben we wel een vrije wil?

Dit boek is voor luie mensen en Paul Smit belooft dat we niets hoeven doen: 'Dus je hoeft ook niets te doen om van die stress, frustratie, schuldgevoelens en angst af te komen. Bovendien is er helemaal niets mis met al die emoties. Dit boekje draait slechts om één inzicht. Namelijk het inzicht dat het leven jou bestuurt in plaats van dat jij het leven bestuurt.'

'De belangrijkste dingen in het leven zijn doorgaans ook het simpelst. Bovendien zijn er geen moeilijke woorden nodig om ze te beschrijven. Dit boekje is daar een prachtig voorbeeld van (...) Verlichting voor luie mensen heeft alles: het is zeer prettig geschreven, het is leerzaam, het is dun en het is goedkoop. Wat wil je nog meer?'

- Lezersreactie op bol.com

'Een helder boekje (...) over non-dualisme met een heerlijk luchtige toon.'

- www.dekleinemonnik.nl

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Paul Smit
  • UitgeverijSamsara Uitgeverij b.v.
  • ImprintSamsara Uitgeverij b.v.

Reviews

Verlichting voor luie mensen (E-book)
Schrijf als eerste een review!