Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waarom zou ik? (Paperback)

Handelen in een veranderend klimaat

Petra van der Kooij | Nederlands | 152 pagina's
Kies je product:
17,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

We willen wel duurzamer leven, maar weten niet hoe of waar te beginnen. En waarom zouden we eigenlijk? Hoe je het ook went of keert, onze individuele CO2-uitstoot is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Die ene vliegreis annuleren of een stuk vlees per week minder eten: maakt dat het verschil?

Ja, het individu speelt een belangrijke rol in de klimaattransitie. De inzet van het individu is zelfs noodzakelijk. Petra van der Kooij ging in gesprek met politiek-filosofen, ondernemers, actievoerders en ecologen, en leerde gaandeweg dat je individuele keuze bepaald niet in strijd is met het aanpakken van de samenleving. Sterker nog, door deze keuzes worden sociale normen veranderd en ontstaat er politieke ruimte voor ambitieuzer klimaatbeleid.

Waarom zou ik? stelt iedere lezer in staat om zich te beraden op haar eigen levenshouding, en geeft iedereen die niet weet wat te doen helder advies.

Met interviews met: Marli Huijer, Marc Davidson, Peter Smith, René ten Bos, Irma Abelskamp, Kimo van Dijk, Kauthar Bouchallikht, Daniëlle Hirsch, Volkert Engelsman, Jan van de Venis, Talitha Muusse, klimaatstakers Sophie Klopper en Roemer Schrijvers.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Petra van der Kooij
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintISVW Uitgevers

Reviews

Waarom zou ik? (Paperback)
Schrijf als eerste een review!