BookSpot Literatuurprijs

BookSpot LiteratuurprijsDe BookSpot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek - in de categorieën fictie en non-fictie. De prijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De BookSpot Literatuurprijs is de voortzetting van de ECI Literatuurprijs, die op zijn beurt weer de opvolger is van de AKO Literatuurprijs. In 1987 werd de prijs voor het eerst uitgereikt.

Winnaar 2018

In 2018 won Tommy Wieringa zowel de jury- als de lezersprijs met zijn boek De heilige Rita. De jury noemde het boek "in alle opzichten een klassieke roman van een meesterverteller, die weet te verrassen en bekoren, te inspireren en ontroeren". Het boek vertelt het verhaal van een zoon en een vader in een uithoek van Nederland.

Eerdere winnaars

  • In 2017 ontving Koen Peeters zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs voor zijn boek De mensengenezer
  • Eerdere winnaars: Rivieren van Martin Michael Driessen (2016), Het hout van Jeroen Brouwers (2015), Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans (2014), Feest van het begin van Joke van Leeuwen (2013) en Post mortem van Peter Terrin (2012).

Bekijk en bestel de winnende boeken hieronder.

Winnaars BookSpot Literatuurprijs

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen