Libris Literatuurprijs

Libris Literatuurprijs
Winnaars
Shortlist 2019

Libris Literatuur PrijsDe Libris Literatuurprijs is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar.

Bekijk en bestel hier de winnende boeken en de boeken van de shortlist 2019.

Boeken Libris Literatuurprijs

Winnaars Libris Literatuurprijs

In 2018 won Murat Isik de Libris Literatuurprijs met Wees onzichtbaar (2018), Alfred Birney met De tolk van Java (2017), Connie Palmen met Jij zegt het (2016), Adriaan van Dis met Ik kom terug (2015), Ilja Leonard Pfeijffer met La Superba (2014) en Tommy Wieringa met Dit zijn de namen (2013).

Over de winnaar van 2018

Over de winnaar van 2018 uit het juryrapport:

"In Wees onzichtbaar vertelt Murat Isik het verhaal van Metin Mutlu, een Turks jongetje dat op vijfjarige leeftijd, met zijn ouders en zijn zusje, via Duitsland in de Amsterdamse Bijlmer terechtkomt en daar opgroeit. Het gezin wordt gedomineerd door een tirannieke vader, die een groot deel van de gezinsuitkering uitgeeft aan gokken en drinken.

Wees onzichtbaar is geschreven in een directe, meeslepende stijl, in ruim honderd anekdotische, scherp gefocuste hoofdstukken, rijk aan krachtige details en treffende observaties. Isik Murat trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen en toont de lezer een wereld die bekend is uit krantenartikelen en sociale studies, maar nog te weinig uit romans. Het boek vertelt op elegante en lichtvoetige wijze een belangrijk en ernstig verhaal."

Bekijk en bestel de winnende boeken hier.

Libris Literatuurprijs 2019

Op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2019 staan Jan van Aken met De ommegang, Johan de Boose met Het vloekhout, Rob van Essen met De goede zoon, Esther Gerritsen met De trooster, Bregje Hofstede met Drift en Ilja Leonard Pfeijffer met Grand Hotel Europa.

De winnaar van de Libris Literatuurprijs 2019 wordt bekend gemaakt op 6 mei 2019 in Amsterdam.

Bekijk en bestel de boeken van de shortlist 2019 hier.

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen