Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789054547112_front_cover
1 / 1

Verbonden risico's (E-book)

Maatschappelijke veiligheid in de black box society

Remco Spithoven | Nederlands | 169 pagina's
Kies je product:
53,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De Nederlandse samenleving behoort tot de internationale kopgroep in het omarmen van nieuwe informatietechnologie. Deze technologie biedt ons ongekende snelheid en gemak, maar heeft ook een keerzijde in de vorm van nieuwe kwetsbaarheden en gelegenheid voor criminaliteit.

Door de snelheid en versplintering van onze digitalisering zijn effecten en neveneffecten niet op voorhand te voorspellen. We zullen daarom als samenleving steeds moeten improviseren in de omgang met nieuwe risico’s die onherroepelijk blijven ontstaan. Daarbij kan nog maar weinig centrale aansturing door overheden plaatsvinden. Want in de gedigitaliseerde, black box society zijn complexe netwerken van verdeelde macht tussen technologische super controllers en eindgebruikers aan zet.

Er ligt gelukkig een enorme veerkracht besloten in de samenleving en haar instituties. Daardoor gaat er al veel goed. Met de nodige ondersteuning, samenwerking en aanpassingen zijn wij collectief in staat om onze nieuwe, digitale samenleving prettiger, eerlijker en veiliger te maken. Zijn wij bereid daar een deel van onze digitaal verworven vrijheden voor in te leveren en ons online gedrag aan te passen?

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Remco Spithoven
  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag
  • ImprintBoom criminologie

Reviews

Verbonden risico's (E-book)
Schrijf als eerste een review!