Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Handleiding voor Ontheemden (Paperback)

Winnaar Granate Prijs 2023 voor beste titel van een poëziebundel!

Een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië

Robin Block | Nederlands | 144 pagina's
Kies je product:
21,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Toen de grootouders van Robin Block na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, wachtte hun een kille ontvangst waar geen inburgeringsboekje tegen opgewassen was. Want hoe maak je van een nieuw land je thuis?

Block spiegelt, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.

Met rijke beelden en subtiele humor leest deze dichtbundel als een intiem en meeslepend reisverhaal, waarin Block het diep persoonlijke verbindt met een grotere geschiedenis. Voor iedereen die een plek zoekt tussen landen en vlaggen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Robin Block
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAtlas Contact

Reviews

Handleiding voor Ontheemden (Paperback)
Schrijf als eerste een review!