Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789031376117_front_cover
1 / 2

Kind en adolescent praktijkreeks - Dialectische gedragstherapie voor jongeren met een borderlinestoornis en andere emotieregulatiestoornissen (Paperback)

surfen op emoties

Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller | Nederlands | 237 pagina's
53,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis of trekken ervan voelen zich vaak wanhopig, onbegrepen en niet in staat een leven op te bouwen dat ze als de moeite waard ervaren. Dit leidt tot constante emotionele ontregeling: woedeaanvallen, grote wanhoop, een negatief zelfbeeld, zelfbeschadiging of doodswensen, middelenmisbruik of ander impulsief gedrag en grote interpersoonlijke problemen. Hun risicovolle gedrag maakt hun omgeving, maar ook de betrokken hulpverleners, regelmatig machteloos. Zelf hebben ze vaak het gevoel nooit meer uit deze negatieve spiraal te kunnen komen.

Wat weten we over borderline bij jongeren en mogen we die diagnose eigenlijk wel stellen op deze leeftijd? En zo ja, hoe doe je dat dan verantwoord? Maar vooral ook: welke behandeling is mogelijk voor deze jongeren? Hoe houden we hen gemotiveerd voor behandeling?

Dit boek is een praktische gids voor wie de DGT-behandeling bij jongeren (12-21 jaar) wil toepassen. Met heldere voorbeelden worden principes en technieken belicht die in de behandeling voor borderline toe te passen zijn. Hoe ouders bij de behandeling kunnen worden betrokken, krijgt hierbij ook aandacht. In dit boek wordt sessie voor sessie de DGT-J-Vaardigheidstraining beschreven, waarbij veel suggesties voor rollenspelen en verwerkingsvormen worden aangeboden.

Jongeren kunnen in de DGT-J-Vaardigheidstraining aan de slag met het bijbehorende werkboek Surfen op emoties.

Dit protocol verschijnt in de 'Kind en Adolescent Praktijkreeks'. Een reeks met heldere en gefundeerde informatie over stoornissen en behandelmethoden voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters en andere hulpverleners. In iedere uitgave komt een behandelmethode aan de orde.    

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller
  • UitgeverijSpringer Media B.V.
  • ImprintBohn Stafleu van Loghum

Reviews

Dialectische gedragstherapie voor jongeren met een borderlinestoornis en andere emotieregulatiestoornissen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!