Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789090334516_front_cover
1 / 2

Tinnitus (Hardback)

Er is iets aan te doen

Sandra Posthumus | Nederlands | 208 pagina's
29,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Tinnitus

Er is iets aan te doen

“Leer er maar mee leven, want daar is niets aan te doen!” Dit krijgt bijna iedereen met tinnitus te horen. Dat niets mínder waar is, daar kwam auteur Sandra Posthumus door toeval achter. Als fysio­therapeut onderzocht ze waarom het haar wel vaak lukte om tinnitus te verbeteren en zelfs te laten verdwijnen bij haar cliënten.

Tinnitus is een geluid dat ontstaat als reactie op overprikkeling, waarbij er veel variaties en gradaties zijn. Je kunt het zien als waarschuwingssignaal en mensen die het krijgen, hebben vaak veel met elkaar gemeen. De hoofdoorzaak is dikwijls stress en hoe je daarmee omgaat. Tevens kan tinnitus ontstaan door een fysiek trauma of overbelasting. Daarnaast kunnen vele andere factoren een rol spelen, zoals emoties, voeding en zelfs de (negatieve) informatie op internet.

Dit boek geeft een nieuwe kijk op tinnitus, geheel vanuit de praktijk geschreven. Het bevat unieke informatie over tinnitus en een compleet stappenplan met inzichten, oefeningen en tips om weer rust in het hoofd te kunnen krijgen. Het is in eerste instantie geschreven voor mensen die geplaagd worden door tinnitus, maar ook therapeuten en medici kunnen er hun voordeel mee doen.

Laat de uitspraak “Er is niets aan tinnitus te doen” vanaf nu verleden tijd zijn, want je kunt er vaak wel iets aan doen!

Dit zeggen enkele cliënten over de aanpak:

“Ik heb momenten gehad dat ik het leven niet meer zag zitten. Sinds Sandra mij behandelt, is de tinnitus aardig verbeterd.” (Jannes, 63 jaar)

“Na de behandelingen voelde alles steeds beurs, maar ik dacht ‘volhouden’. Opeens was mijn piep anders; het voelde heel raar en ik vond het best wel eng. Door Sandra ben ik nu wel helemaal van mijn oorsuizen af.” Grietje (55 jaar)

“Sandra gaf mij inzicht in waar de tinnitus vandaan kan komen en tips qua houding en leefstijl. De tinnitus is niet helemaal weg, maar ik kan er nu prima mee leven. Het verbetert nog steeds, dus wie weet is het ooit helemaal weg.” (Aagje, 37 jaar)

Fysiotherapeute en tinnitus-expert Sandra Posthumus heeft als missie om Nederland wakker te schudden, dat er wel degelijk iets aan tinnitus te doen is. Haar eigen vader en zoon hebben tinnitus gehad en zelf heeft ze ook ervaren hoe het is om ‘herrie in je hoofd’ te hebben. Door haar jarenlange ervaring met deze doelgroep weet ze als geen ander wat voor impact tinnitus op je leven kan hebben en hoeveel onbegrip er vaak is vanuit de omgeving.

www.tinnitus-info.nl

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Sandra Posthumus
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintUitgeverij SanTe

Reviews

Tinnitus (Hardback)
Schrijf als eerste een review!