Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Retour San Sebastian (E-book)

opgroeien met een vaderland in de verte

Sarah de Mul | Nederlands | 217 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Wat betekent het vandaag de dag om Baskisch te zijn? Hoe kun je opgroeien als Bask in een land dat worstelt met een gefnuikt onafhankelijkheidsverlangen? En ligt in het moeizame Baskische vredesproces misschien een inspiratiebron besloten voor de omgang met culturele diversiteit elders in Europa?

In ontmoetingen met alledaagse mensen in de stad Donostia-San Sebastián gaat Sarah De Mul op zoek naar Baskische tradities en overgeleverde verhalen - over gemeenschapszin en de familieboerderij, de esthetiek van de nederlaag, de oude eikenboom in Gernika, de godin Mari en het gedeelde gemis van politiek gevangenen.

Op meeslepende en scherpzinnige wijze schetst ze een hedendaags, geglobaliseerd Baskenland en een onbekend hoekje van de wereld waar het dagelijks leven getekend wordt door de tragische geschiedenis van het oudste gewelddadige conflict in Europa. De Mul zoekt antwoorden op grote vragen aan de hand van een klein verhaal: de kennismaking van haar Belgisch-Baskische dochter met het land van haar vader.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Sarah de Mul
  • UitgeverijBezige Bij b.v., Uitgeverij De

Reviews

Retour San Sebastian (E-book)
Schrijf als eerste een review!