Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wat zou Simone de Beauvoir doen (Paperback)

Gids voor een authentiek leven

De lessen van Simone De Beauvoir voor vandaag over hoe je een authentiek leven kan leiden

Skye C. Cleary | Nederlands | 240 pagina's
Kies je product:
26,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Simone de Beauvoir was een van de belangrijkste filosofen uit de 20ste eeuw. Ook de afgelopen jaren staat zij opnieuw in de aandacht. Dit boek is een oproep om in de geest van De Beauvoir authentiek te leven.

Skye Cleary leidt ons langs thema’s als vriendschap, romantische liefde, huwelijk, kinderen en de dood. Ze toont hoe De Beauvoir zelf worstelde om haar eigen pad te vinden, in een tijd even chaotisch en verontrustend als de onze. Cleary maakt hiermee de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

'Ten eerste complimenten aan de vertalers voor hun uitstekende werk met veel flow. Ten tweede is zowel de opzet als vorm van dit boek ijzersterk. Cleary kiest voor een tamelijk klassieke opzet – eerst het theoretische raamwerk van De Beauvoir, daarna door naar geleefde thema’s – maar het werkt. Deels vanwege de thema’s (zoals authenticiteit binnen vriendschap, romantische liefde, moederschap of rebellie) maar vooral ook omdat Cleary de levens van De Beauvoir, maar ook die van zichzelf en haar vrienden beschrijft, en openhartig vertelt over haar tijd in het leger of de onderdrukkende relatie waar ze maar net is uitgekomen. Cleary laat met autoriteit én bescheidenheid helder zien dat authentiek leven vaak verdomd moeilijk is, maar ook de moeite waard.' - Trouw, vier sterren en 'een van de beste filosofieboeken van het jaar'

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Skye C. Cleary
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintTen Have

Reviews

Wat zou Simone de Beauvoir doen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!