Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789463403146_front_cover
1 / 2

Kierkegaard Werken 2 - Wat de liefde doet (Paperback)

Søren Kierkegaard | Nederlands | 480 pagina's
29,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Vertaald door Lineke Buijs en Andries Visser


Eindredactie van dit deel: Udo Doedens, Pieter VosIeder mens heeft behoefte aan liefde; aan geliefd te zijn en lief te hebben. Wie het spoor van de liefde zoekt, vindt in Søren Kierkegaards 'Wat de liefde' doet een rijkdom aan inspirerende en opbouwende gedachten.

Kierkegaard ziet liefhebben als een vermogen dat ieder mens bezit. Tegelijk is liefhebben een opdracht. In het eerste deel van het boek staat hij stil bij de oorsprong en het wezen van de liefde, maar dan wel met het oog op wat de liefde doet. In deel twee stelt hij allerlei eigenschappen van de liefde in het dagelijks leven aan de orde: liefde heeft verwachtingen, zoekt vertrouwen, heeft altijd weer hoop en zoekt in uitzichtloze situaties een begaanbare weg.


Kierkegaard prijst de weg van de liefde aan als een menselijke weg: "Wie kunst en wetenschap aanprijst, verdeelt de mensen in begaafden en nietbegaafden; wie de liefde aanprijst maakt allen gelijk." De liefde komt in dit boek zo praktisch aan de orde dat lezen en herlezen een aanrader is voor elke liefhebber. Op de vraag wat liefde is, zal een antwoord dat voldoet niet te geven zijn. Op de vraag wat liefde doet, volgt werk voor een heel leven. Vanuit dit onderscheid schreef de filosoof en theoloog Kierkegaard zijn boek. En ziet hij kans het genoemde onderscheid op te heffen: "Wat de liefde doet, dat is ze, en wat ze is, dat doet ze."Uitgeverij Damon is in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' de Nederlandstalige partner van de kritische Deense editie Søren Kierkegaard Skrifter, waarop de serie Kierkegaard Werken zijn gebaseerd.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Søren Kierkegaard
  • Vertaler(s)Andries Visser, Lineke Buijs
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF
  • ImprintUitgeverij Damon VOF

Reviews

Wat de liefde doet (Paperback)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Kierkegaard Werken