Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Emotioneel Volwassen (Paperback)

De psychologie van de Bhagavad Gita

Swami Dayananda | Nederlands | 128 pagina's
16,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Een jongetje huilt als zijn speelgoedautootje stukgaat. Een volwassen man, of hij nu twintig of vijftig jaar oud is, kan verdrietig en boos reageren als zijn auto total loss is. Beiden zijn emotioneel onvolwassen. Swami Dayananda laat in Emotioneel Volwassen zien hoe je als mens kunt omgaan met emoties door acceptatie van ‘het niet altijd alles in de hand hebben’, zodat een gelukkig leven leiden wel degelijk mogelijk is. Deze groei naar geestelijke, emotionele volwassenheid vindt niet - zoals lichamelijke groei - vanzelf plaats, maar moet bewust op gang gebracht worden.

Gebaseerd op Indiase wijsheid geeft Swami Dayananda op een soms confronterende maar altijd heldere manier inspiratie aan beginners en gevorderden. Aan de hand van verzen uit de Bhagavad Gita bespreekt hij in dit boek de psychologie van de mens en de diepzinnige visie van Advaita Vedanta op het leven.

Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een autoriteit op het gebied van Advaita Vedanta, waaronder de Upanishads en de Bhagavad Gita. Als geen ander wist hij de traditionele Vedanta helder en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met zijn kennis en begrip van de westerse maatschappij hielp hij mensen de problemen in hun dagelijks leven fundamenteel aan te pakken. Vol compassie onderwees Swami Dayananda ruim vijftig jaar Advaita Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Swami Dayananda
  • Vertaler(s)Rob van Dijk
  • UitgeverijUitgeverij Viveki
  • ImprintUitgeverij Viveki

Reviews

Emotioneel Volwassen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!