Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789089759931_front_cover
1 / 1

Het beest van Harkstede (Paperback)

gesprekken met een Nederlandse seriemoordenaar

Sytze van der Zee | Nederlands | 300 pagina's
21,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het beest van Harkstede noemden ze hem: Willem van Eijk. Na twee moorden werd hij in 1975 veroordeeld tot achttien jaar cel met tbs. Na zijn vervroegde vrijlating vielen er tussen 1993 en 2001 nog eens drie vrouwelijke slachtoffers.Van Eijk probeerde na zijn arrestatie met alle middelen (niets deugt er en iedereen liegt) een veroordeling te voorkomen. Hij werd tot levenslang veroordeeld.

Journalist Sytze van der Zee voerde vijfentwintig indringende gesprekken met Van Eijk. Hij brengt deze seriemoordenaar beklemmend dichtbij en laat zien welke kwade driften in een mens kunnen schuilgaan. Gaandeweg ontstaat het beeld van een matig begaafde, gestoorde man die zichzelf verliest in morbide wensen en impulsieve acties.

Van der Zee baseerde zich ook op gesprekken met betrokkenen, onder wie Van Eijks ex-vrouw, processen-verbaal en psychiatrische rapporten. Vanaf de eerste minuut heeft het boek de lezer in zijn greep. Het is even mooi als gruwelijk. Het is een heroïsche poging om door te dringen in de ziel en de geschiedenis van een slecht mens, en juist omdat het zo goed is geschreven, lukt dat. De lezer blijft beklemd, en illusies armer, achter.' Het beest van Harkstede gaat onder je huid zitten.

Sytze van der Zee was buitenlandcorrespondent van NRC Handelsblad, adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en hoofdredacteur van Het Parool. Eerder verschenen van hem bij Just Publishers o.a. Voor Führer, Volk en Vaderland (over de Nederlandse SS) en Zuidwal (over seriemoordenaar Koos Hertogs).

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Sytze van der Zee
  • UitgeverijJust Publishers

Reviews

Het beest van Harkstede (Paperback)
Schrijf als eerste een review!