Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Tijdens de maand kun je je onderdompelen in geschiedenislezingen, -debatten, -colleges, -films, -festivals, -rondleidingen, -tentoonstellingen, -fietstochten, -proeverijen en natuurlijk -boeken. Het thema dit jaar: Opstand. Wil je deze maand een mooi geschiedenisboek kopen? Bekijk hier de tips van onze experts en aanbiedingen! Onder de bestellers verloten we 5 boeken van Nelleke Noordervliet.

 


Verloting boek Nelleke Noordervliet, schrijfster essay

Het essay voor de 15e Maand van de Geschiedenis wordt dit jaar door Nelleke Noordervliet geschreven en heet: Door met de strijd. Nederland en opstand. Het is tijdens de Maand van de Geschiedenis in de boekhandel te koop voor slechts € 3,50. Helaas is het essay niet te koop via Boekenwereld. Wel verloten we onder de bestellers van een van de boeken op deze pagina vijf exemplaren van het boek Aan het eind van de dag van Nelleke Noordervliet.

 

Libris Geschiedenis Prijs

Traditiegetrouw wordt eind oktober de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt, de prijs voor de meest oorspronkelijke, leesbare en degelijke historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Bekijk de vijf boeken die de jury op de shortlist zette.

 

Aanbiedingen Maand van de Geschiedenis

Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis hebben we drie mooie geschiedenisboeken in de aanbieding:

 • Filips II - Nu voor € 25
  Dé biografie over de tegenstander van Nederland tijdens de Opstand, door top-expert Geoffrey Parker. 
 • Het logboek van de ontdekkingsreiziger - Van € 34,99 voor € 20
  Een prachtig vormgegeven boek over de zeventig grootste ontdekkingsreizigers aller tijden.
 • Selma - Van € 15 voor € 12,50
  Reisschrijver Carolijn Visser vertelt het verhaal van de Nederlands-Joodse Selma, die ten tijde van Mao met haar man en kinderen in China woont.

Daarnaast heeft hét tijdschrift over geschiedenis in Nederland, Historisch Nieuwsblad, een speciale aanbieding. Ontvang nu 5 nummers van Historisch Nieuwsblad + de Scheurkalender 2019 voor slechts € 29,95! Lees meer over de aanbieding op de website van Historisch Nieuwsblad.

 

Bekijk hier onze boekentips voor de Maand van de Geschiedenis

Filteren
Filters
Uitvoering
 1. Hardcover 7 items
 2. Paperback 7 items

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen