De zin van ziekzijn (Paperback)

De zin van ziekzijn verklaart ziekzijn op een confronterende en ongemakkelijke manier.

Thorwald Dethlefsen , Rüdiger Dahlke
Inkijkexemplaar
€ 24,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
De zin van ziekzijn
signalen en betekenis van ziekten

De zin van ziekzijn van Thorwald Dethlefsen en Rüdiger Dahlke gaat in op de achtergronden en filosofie van het ziek zijn én beter worden. Vervolgens beschrijven de auteurs de meest voorkomende ziektebeelden en -symptomen, de mogelijke oorzaken, met welke gevoelens en activiteiten ze samenhangen en wat we eraan kunnen doen. Hun boodschap: we zullen de confrontatie met onszelf moeten aangaan, willen we aan onze genezing kunnen werken. Op deze manier leren we zelf symptomen te interpreteren en als zinvol te aanvaarden: onze ziekte is een weg om onszelf te vinden en innerlijk te groeien.

Dat lichamelijke klachten en psychische problemen zeer nauw met elkaar samenhangen, is inmiddels algemeen geaccepteerd. Maar de auteurs van deze klassieker gaan nog een stap verder en maken duidelijk dat alle ziekten verschijningsvormen zijn van één grote ziekte, namelijk het ongelukkig zijn van de mens. Hoofdpijn, infecties, stress, spierpijn, maagklachten, impotentie maar ook ziekten als kanker en hart- en vaataandoeningen zijn signalen die we moeten verklaren en waarvan we de betekenis onder ogen moeten zien. In die zin is dit een uiterst ongemakkelijk boek, want het ontneemt je de mogelijkheid om ziekte als alibi te gebruiken voor onopgeloste psychische problemen.

De zin van ziekzijn (Paperback) Auteur Thorwald Dethlefsen De zin van ziekzijn (Paperback) Auteur Rüdiger Dahlke
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke
Pagina's 336
Druk 15
Imprint AnkhHermes, Uitgeverij
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789020212051
Verschijningsdatum 9 mrt. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen