Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Viking - Zoon van het Noorden (E-book)

Tim Severin | Nederlands | 320 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Eerste deel in nieuwe reeks historische avonturenthrillers

'Deze fantastische avonturenthriller zit boordevol actie, intrige en spanning!' - Booklist

Zoon van het Noorden staat boordevol prachtige beschrijvingen, tot leven gebrachte Vikingsagas en fascinerende en unieke karakters en geeft daarmee de historische avonturenroman een nieuwe dimensie.

999, het laatste jaar van het eerste millennium, is het jaar van de geboorte van Thorgils Leifsson, zoon van Leif de Gelukkige en Thorgunna, een mysterieuze Ierse edelvrouw die gezegend is met helderziendheid. Thorgils, op jonge leeftijd is gescheiden van zijn ouders, wordt in IJsland en Groenland grootgebracht door verschillende mentoren die hem de oude gebruiken en gewoontes bijbrengen, en hem waarschuwen voor de invasie van de `Witte Christus in het land van de `Oude Goden.

Als hij nog een kind is, komt hij in Vinland terecht, de meest afgelegen buitenpost in het Westen, waar hij getuige is van een brute afslachting, die wordt geleid door zijn boosaardige tante, en waarbij een complete Viking-nederzetting uitgeroeid wordt. In IJsland raakt hij in een bloederige vete tussen rivaliserende families verwikkeld en in Ierland wordt hij tot krijgsgevangene gemaakt en verkocht als slaaf.

Thorgils, die een zwervend bestaan leidt, heeft dankzij zijn kwikzilverachtige sluwheid het vermogen om zich aan elke denkbare situatie aan te passen. Hij is een aanbidder van de god Odin, en de turbulente gebeurtenissen in zijn leven brengen hem op het slagveld, waar hij ternauwernood aan de dood ontsnapt, levensbedreigend ziek wordt en schipbreuk lijdt

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Tim Severin
  • Vertaler(s)Frank van der Knoop
  • UitgeverijXander Uitgevers B.V.
  • ImprintKarakter Uitgevers B.V.

Reviews

Zoon van het Noorden (E-book)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Viking

isbn-9789045207087_front_cover
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

isbn-9789045206745_front_cover
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)