Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Tegen de stroom in (E-book)

40 prominente getuigen over 10 jaar paus Franciscus

Tom Zwaenepoel | Nederlands | 224 pagina's
Kies je product:
12,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Aan de hand van een thematisch ABC maakt Vaticaankenner Tom Zwaenepoel een balans op van één decennium Argentijns pontificaat.

Heeft paus Franciscus het logge bestuursapparaat van de Kerk voldoende kunnen hervormen? Heeft hij de door schandalen geteisterde Kerk geloofwaardiger kunnen maken? Hoe is hij omgegaan met de intriges achter de Vaticaanse muren en de steeds toenemende spanningen tussen de 'conservatieve' en 'progressieve' vleugel? Is er vooruitgang geboekt in de interreligieuze dialoog?

Maar ook de kijk van Jorge Mario Bergoglio op de wereld wordt onder de aandacht gebracht: hoe gaat hij om met de onrechtvaardige kloof tussen rijk en arm, het migratievraagstuk, de wereldvrede of de milieuproblematiek?

De auteur spreekt over deze thema's met 40 prominente gesprekspartners uit Nederland en Vlaanderen. Het resultaat is een balans van tien jaar paus Franciscus: een bisschop 'van de andere kant van de wereld' die tegen de stroom in probeert te gaan en oproept tot een 'revolutie van het hart'.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Tom Zwaenepoel
  • UitgeverijTerra - Lannoo, Uitgeverij
  • ImprintLannoo

Reviews

Tegen de stroom in (E-book)
Schrijf als eerste een review!