Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789000333622_front_cover
1 / 1

Ik ben een New Yorker (Paperback)

Twan Huys | Nederlands | 280 pagina's
Kies je product:
20,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'Ik ben een New Yorker. Zelfs als Limburger mag ik dat samen met acht miljoen stadsgenoten zeggen. Om New Yorker te zijn, hoef je maar één ding te doen: durf schaamteloos te dromen. Dit is de meest uitbundige stad ter wereld en mijn baan is het perfecte alibi voor een eindeloze ontdekkingsreis.'

In Ik ben een New Yorker portretteert Twan Huys de stad en zijn bewoners en schrijft hij over ontmoetingen met intrigerende en extravagante personen. Van 1999 tot 2006 deed hij verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen op Washington en New York, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de verwoestingen in New Orleans door orkaan Katrina.
Huys sprak met onder anderen Bill en Hillary Clinton, topmodel Yfke Sturm en vastgoedmagnaat Donald Trump. Op Aruba maakte hij een reportage over de verdwijning van Natalee Holloway en een jaar lang volgde hij Ayaan Hirsi Ali in de Verenigde Staten.

Ik ben een New Yorker is de lyrische beschrijving van een tolerante metropool. Van Nieuw Amsterdam naar Manhattan, modelstad van culturen uit alle windstreken, probleemloos opeengehoopt. Huys laat zien dat New York ons lichtend voorbeeld zou moeten zijn; tenslotte hebben we deze stad zelf uitgevonden.

Twan Huys is presentator van Nieuwsuur en bedenker en presentator van College Tour. Eerder was hij van 1999 tot 2006 correspondent in de Verenigde Staten. Documentaires van zijn hand over Lynndie England en Ayaan Hirsi Ali werden in meerdere landen uitgezonden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Twan Huys
  • UitgeverijUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  • ImprintSpectrum

Reviews

Ik ben een New Yorker (Paperback)
Schrijf als eerste een review!