Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789023448945_front_cover
1 / 1

Richard Simmillion (E-book)

een onvoltooide autobiografie

Willem Frederik Hermans | Nederlands | 230 pagina's
6,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

'Ik heb een kleine reeks nagenoeg geheel autobiografische verhalen geschreven en die kunt u herkennen aan het feit dat ze steeds dezelfde hoofdpersoon hebben. Als ik zeg autobiografische verhalen, dan bedoel ik dat ik er inderdaad niks bij verzonnen heb. Als ik een autobiografisch verhaal schrijf, dan probeer ik mij aan de waarheid te houden. Alle verhalen van mij die als hoofdpersoon Richard Simmillion hebben, horen tot hetzelfde autobiografische boek.' Willem Frederik Hermans

In de loop van zijn carrière schreef Willem Frederik Hermans een aantal verhalen die alle het hoofdpersonage Richard Simmillion hebben, wiens levensloop een grote gelijkenis vertoont met die van de schrijver. In Richard Simmillion zijn deze vijf verhalen ('De elektriseermachine van Wimshurst', 'Het grote medelijden', 'Een toerist', 'Waarom schrijven?' en 'Dood en weggeraakt') voor het eerst in veertig jaar samengebracht. Eén ervan - 'Een toerist' uit 1979 - werd zelfs nooit eerder gebundeld en verschijnt nu voor het eerst in boekvorm.
Richard Simmillion is een van de meest merkwaardige, eigenzinnige - en onvoltooid gebleven - autobiografieën die de Nederlandse literatuur rijk is.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Willem Frederik Hermans
  • UitgeverijBezige Bij b.v., Uitgeverij De

Reviews

Richard Simmillion (E-book)
Schrijf als eerste een review!