Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Dominee zoekt God (Paperback)

dagboek van een laatste zondagmorgen

Wim Jansen | Nederlands | 200 pagina's
15,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:


Ook een dominee is geen vinder, maar een zoeker. Jansen neemt de lezer mee in deze zoektocht, in zijn jaren van voorgaan en in zijn pastorale gesprekken.

Op een (fictieve) zondagmorgen, de ochtend van de laatste viering voor zijn emeritaat, blikt hij terug. Een heel leven van dominee-zijn balt hij samen in een aanstekelijk verslag van die ene zondagmorgen. Veel komt aan bod: natuurbeleving, erotiek, eenzaamheid, meditatie, de filosoof Schopenhauer, de dood. De liefde speelt op allerlei manieren de hoofdrol: voor het pastoraat, de vieringen, zijn gemeenteleden, maar ook voor zijn muze, zijn vrouw.

Predikant Wim Jansen laat zien met hoeveel plezier je dominee en pastor kunt zijn - en bezig kunt zijn en blijven met de vraag: hoe vind ik God?


WIM JANSEN (1950) was tot zijn emeritaat predikant van de Vrijzinnig Hervormden in Delft en van de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg. Van zijn hand verscheen Popmuziek en geloof (1995), Voorbij de leegte (2008), Waar ben je nu? - over de dood van onze dierbaren (2012) en Vlammend Paradijs (2013). Meer informatie: www.wimjansen.nu

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Wim Jansen
  • UitgeverijSkandalon Uitgeverij B.V.

Reviews

Dominee zoekt God (Paperback)
Schrijf als eerste een review!