Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Kleine boekjes - grote inzichten 1 - De kleine Taleb (Paperback)

De zwarte zwaan samengevat

Lees in twee uur het beste uit 'De zwarte zwaan' van Nicholas Taleb, het beste financiële boek van deze eeuw, aldus de Financial Times.

Wouter van Bergen | Nederlands | 80 pagina's
Kies je product:
12,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Een zwarte zwaan, zo noemt Nassim Nicholas Taleb een onverwachte gebeurtenis die een enorme impact heeft. Denk bijvoorbeeld aan de aanslagen van 11 september 2001, de financiële crisis van 2008 en de huidige oorlog in Oekraïne. Maar hoewel de impact van zulke zwarte zwanen in onze complexe moderne wereld alleen maar groter wordt, houden we er in onze verwachtingen voor de toekomst geen rekening mee. Van nature zijn we geneigd uit te gaan van stabiliteit en voorspelbaarheid. En dat terwijl er veel winst te behalen is door kritisch naar onze voorspellingen te kijken en beter te anticiperen op het onverwachte.

Sinds Taleb in 2007 de wereld wakker schudde met zijn bestseller De zwarte zwaan, is de boodschap van zijn boek alleen maar actueler geworden. De kleine Taleb biedt een bondige samenvatting van het opzienbarende boek en bespreekt ook kort de andere titels uit Talebs ‘Incerto-serie’ over onvoorspelbaarheid.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Wouter van Bergen
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintBusiness Contact

Reviews

De kleine Taleb (Paperback)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Kleine boekjes - grote inzichten