Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

AnkhHermes Klassiekers - Gedichten (E-book)

De Perzische dichter Rumi is een van de belangrijkste vertolkers van mystieke poëzie. Rumi’s gedichten zijn opmerkelijk actueel en overbruggen met gemak de zeven eeuwen die ons van hem scheiden.

Djelal Al Din Rumi | Nederlands
Kies je product:
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De Perzische dichter Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Zijn gedichten zijn opmerkelijk actueel en overbruggen met gemak de zeven eeuwen die ons van hem scheiden. Rumi is de initiator van de soefi-orde der Mevlevi die ook in Nederland bekend staat als de `orde van de dansende derwisjen. De levensweg die door deze mystieke traditie wordt aangereikt, kenmerkt zich door een groot respect voor de waarde van elk afzonderlijk individu, elke cultuur, volk en religie.

Deze uitgave bevat een selectie van Rumi’s mooiste gedichten en is ten opzichte van de eerste druk met een aantal gedichten uitgebreid. Redactie en vertaling door Wim van der Zwan.

Uit de inleiding van Wim van der Zwan: 'Rumi’s kennis vanuit het hart sluit nauw aan bij de gnosis, zoals bekend geworden vanuit de Nag Hammadi-geschriften. Dat is niet verwonderlijk, want gnosis (letterlijk: weten) in brede zin is de bron waaruit alle mystiek uit het Midden-Oosten putte. Als soefisme kwam deze mystiek bovengronds binnen de islam en ontwikkelde een eigen vocabulaire en beeldspraak. Dit leidde in het Perzië van de dertiende eeuw tot een ongekende culturele bloei met dichters als Rumi.'

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Djelal Al Din Rumi
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

Gedichten (E-book)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie AnkhHermes Klassiekers

isbn-9789020218930_front_cover
Sale
9,99
19,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

isbn-9789020219364_front_cover
12,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

isbn-9789020219333_front_cover
14,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)